skip to Main Content

Aangescherpte maatregelen Corona Inzet ouders

Beste leden en ouders/begeleiders van leden,

We zijn helaas genoodzaakt weer de maatregelen aan te scherpen rondom het Corona virus. De werkzaamheden die daar bij horen zijn derhalve veel omvattend qua tijd dat we er niet aan ontkomen ouders in te gaan zetten. We doen al een enorm beroep op trainers/coaches, commissieleden en bestuurders. Die hebben de extra tijd niet meer. Tevens is Corona (helaas) een probleem voor iedereen.

Zaalwachten

Bij elke thuiswedstrijd moeten 2 ouders/begeleiders* van dat team aan de slag als zaalwacht. Dat betekent dat die er een half uur voor de wedstrijd moeten zijn, alle uit en thuis spelende teams begeleiden wanneer en waar ze de zaal in mogen (en weer uit moeten), controle op gebruik mondkapjes (voor iedereen die niet speelt een verplichting bij de Squirrels) en niemand behalve de teams, officials en de chauffeurs van het bezoekende team de zaal in laten. Gezien er geen enkel publiek bij wedstrijden mag is dit een mooie kans toch de wedstrijd van je kind bij te wonen ;). Zaalwachtinstructies volgen via de coaches.

*Bij senioren teams hoeven het uiteraard geen ouders te zijn, maar blijft de verplichting natuurlijk ook.

Deze zaalwachten organiseren is een verantwoordelijkheid van de hoofdcoach van een team, maar kan als taak uiteraard prima gedelegeerd worden aan de hulpouder die het rij- en wastasschema maakt. Het is helaas nodig en daarmee niet mogelijk om je aan te onttrekken.

Aangepaste trainingstijden

Om gelijktijdige drukte te voorkomen in de zaal rondom trainingen stoppen alle trainingen 5 minuten eerder en start elke training (behalve de eerste om 18.00 uur Ma/Do, 17.00 uur Wo) 5 minuten later. Dit creëert 10 minuten tussen elke training om de zaal vrij te maken. NB: kom dus niet eerder en blijf ook niet hangen na de training. Bestuursleden zullen hierop toezien op trainingsavonden.

Dit zijn geen fijne maatregelen, maar wij zijn nog steeds blij met dat we nog kunnen basketballen. Help mee dat mogelijk te houden!

Dank en met sportieve groet, namens het bestuur, Lars Sissing, Voorzitter BV Squirrels