Ga naar hoofdinhoud

Coronamaatregelen

Beste leden, trainers/coaches, ouders en vrijwilligers van BV Squirrels,

Vanavond heeft de regering weer strengere maatregelen moeten afkondigen om het coronavirus onder controle te krijgen. Helaas hebben ook wij de afgelopen periode gezien dat het virus de basketballsport niet overslaat.

De belangrijkste aanvullingen die ons als basketballvereniging raken zijn:
– Voor iedereen vanaf 18 jaar mag sporten alleen op 1,5m afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor ons betekent dat voor senioren dus ook niet meer trainen.
– Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband toegestaan. Er mogen geen competitiewedstrijden meer worden gespeeld. Wel onderlinge wedstrijden.
– Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
– De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober om 22.00u voor tenminste 4 weken.

Het bestuur heeft gekeken naar de impact en besloten om vanaf morgen, woensdag 14 oktober, alle trainingen stop te zetten voor alle (senioren)teams en MU20, behalve de jeugdteams tot en met U18. Het is voor spelers van deze (senioren)teams ook niet meer mogelijk om individueel of in groepen van maximaal 4 te sporten.

Voor de kleine groep spelers die 17 of 18 jaar oud zijn, maar ingedeeld zijn in (senioren)teams, creëren we wel een alternatief trainingsaanbod. Deze jeugdleden krijgen hier individueel informatie over.

Vanaf komend weekend gaan wedstrijden voorlopig niet door. Oefenwedstrijden voor jeugdteams (binnen verenigingsverband) mogen wel.

We zouden het allemaal graag anders zien. Hopelijk zijn deze maatregelen van korte duur en krijgen we met elkaar corona weer onder controle.

We gaan met Sportfondsen en de gemeente in overleg over stopzetten van zaalhuur voor de teams die niet meer kunnen trainen en de wedstrijd zaalhuur. In maart waren ze coulant, hopelijk nu ook. We hopen jullie de kosten te kunnen besparen voor niet genoten basketbaluren.

Dit bericht volgt ook per e-mail.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,
Lars Sissing, voorzitter.