Ga naar hoofdinhoud

Goede start Heren 1 in Eerste Divisie

Heren 1 speelt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Squirrels in de Eerste divisie, het één-na hoogste amateurniveau van Nederland. Op de website zal ik (Joris) regelmatig een wedstrijdverslag plaatsen om jullie op de hoogte te houden van het seizoen.
Ik denk juist nu extra leuk om te lezen, gezien er voorlopig geen of weinig publiek is toegestaan bij de wedstrijden.

12-09 thuis tegen Black-Eagles

Het seizoen begon voor de heren gelijk met een pittige thuiswedstrijd.
De tegenstander Black-Eagles speelt al jaren op dit niveau en dit was in de wedstrijd terug te zien. The Eagles begonnen ijzersterk en schoten met scherp, wij lieten ons verassen en speelde te onzeker. Dit resulteerde helaas in slechte aanvallen en te veel turnovers.
De nr. 12 van Black-Eagles schoot halverwege het 1e kwart 4(!) 3-punters in even zoveel aanvallen raak, mede daardoor stond er al gauw een ruime 13-34 achterstand op het scoreboard. In de tweede helft speelde Squirrels wel iets beter en halverwege het 4e kwart lukt het ons nog de achterstand terug te brengen tot 10ptn. Maar het was niet voldoende, Black-Eagles schoot zijn vrije worpen raak en speelde de wedstrijd zakelijk uit.

Squirrels 56 – 76 Black-Eagles

Kees Ruigrok maakte foto’s tijdens deze wedstrijd, de foto’s zijn terug te vinden via: https://www.keesruigrokfotografie.nl/12-9-2020-bv-squirrels-mse-1-the-black-eagles-mse-1-comp-56-76/

20-09 uit tegen Lokomotief 2

Voor de eerste uitwedstrijd moesten de mannen spelen tegen Lokomotief 2. Een team met weinig lengte maar wel een met veel dreiging van buitenaf. Inside hadden de schutters uit Rijswijk weinig te zoeken, maar door middel van 3-punters maakte zij het Squirrels toch erg lastig.
Squirrels begint sterk aan de wedstrijd, door middel van een hoog tempo en snelle breaks met veelal Remko als eindstation weten de mannen een kleine voorsprong te pakken. Maar doordat Lokomotief een hoop 3-punters raak schiet lukt het geen van beide teams een gat te slaan. Bij rust gaat het dan ook nog gelijk op (38-40). Halverwege het 3e kwart weet Lokomotief een kleine voorsprong te nemen. De druk die zij zetten op onze guards en forwards resulteren in turnovers waaruit Lokomotief weet te scoren. Loko pakt hier zijn grootste voorsprong van de wedstrijd, 59-49.
Na een time-out en een aantal wisselingen in het veld weet Squirrels langzaam maar zeker terug te komen in de wedstrijd. Met Manuel op de guard lukt het ons om rustige en goede aanvallen te lopen en in de verdediging wordt elke rebound gepakt. Aan het eind van het 3e kwart is de achterstand alweer weggewerkt, 59-60. In het 4e kwart lukt het heren 1 deze voorsprong uit te bouwen, met verschillende verdedigingsvormen en rustige aanvallen loopt Squirrels langzaam weg bij Lokomotief. De eerste overwinning is een feit!

Lokomotief 2 80 – 86 Squirrels

Op de Facebookpagina van Squirrels is de 2e helft van deze wedstrijd terug te zien: https://www.facebook.com/BVSquirrels

27-09 thuis tegen Binnenland

Binnenland is een ploeg die bestaat uit spelers met al veel ervaring op dit niveau aangevuld met jonge talenten. De mannen uit Barendrecht hebben hun eerste 2 wedstrijden weten te winnen en beloofden een moeilijke tegenstander te worden.
In het 1e kwart kost het Squirrels moeite om de lange forward, van Vilsteren, af te stoppen. Hij gooit door zijn snelheid en slim spel 11ptn erin dit kwart. Maar dankzij schoten van Jeroen en inside scores van Bart S. lukt het Squirrels om bij te blijven, 14-17. Het 2e kwart lukt het ons beter om de aanval van Binnenland te stoppen, maar wij komen zelf ook nog steeds moeilijk tot scoren. Geen van beide ploegen lukt het een echt gat te slaan, 28-33. In de tweede helft start Squirrels gelijk uitstekend, door goed verdedigend werk forceren wij een aantal turnovers die worden omgezet in lay-ups. Jeroen, Remko en Bart B. gooien in korte tijd 12 punten erin en hierdoor weet heren 1 een kleine voorsprong op te bouwen. Na een time-out van Binnenland lukt het Squirrels zelfs een nog groter gat te slaan. Met name Derron laat zich hier gelden, door de druk die hij zet op de guards van Binnenland lukt het Squirrels het spel van de tegenstander te ontregelen. Aanvallend loopt het in deze fase ook lekker, zowel inside als van buiten vallen de ballen door het netje. Aan het eind van het 3e kwart staat er dan ook een mooie voorsprong op het scoreboard, 51-43. Het 4e kwart laat een vergelijkbaar beeld zien, Binnenland moet in de aanval forceren en Squirrels speelt rustige en goede aanvallen. De wedstrijd wordt door Squirrels zakelijk uitgespeeld, dankzij een uitstekende 2e helft weten de mannen de tweede overwinning van het seizoen te pakken.

Squirrels 77-62 CBV Binnenland

Op de Instagram van Squirrels is de eerste helft van deze wedstrijd voor een groot gedeelte terug te zien: https://www.instagram.com/bvsquirrels/