Ga naar hoofdinhoud

Ivo de Vreede, oud Squirrels lid, naar België

Ivo de Vreede, oud BV Squirrels lid en grote broer van Vera die ook bij Squirrels heeft gespeeld, maakt de stap van Orange Lions naar Spirou Charleroi in België. De 21jarige center maakte twee jaar deel uit van de Acedemy en gaat nu zijn carrière voortzetten als profbasketballer.

Ivo vertelt zelf: “Het leek me wel een leuke sport”, en dus meldde hij zich bij basketbalverenigng Squirrels in Berkel en Rodenrijs, waar hij tot zijn zeventiende bleef spelen. “Mijn coach daar zei, dat al ik iets in het basketball wilde bereiken, ik het hogerop moest proberen. Zodoende ben ik naar Lokomotief in Rijswijk gegaan. Met het U18-team in de eredivisie heb ik een titel gewonnen en daarna ook met het eerste mannenteam in de Promotiedivisie.”

Na de titels die hij met Lokomotief al wist binnen te halen, is hij overgestapt naar de Orange Lions om daar zijn skills nog beter te maken. “Dat was wel even een omschakeling en wennen. Vijf dagen in de week tweemaal per dag trainen, op jezelf wonen, in combinatie met een studie Business IT en Management aan de Haagse Hogeschool. Ik zit nu in het vierde jaar van mijn studie. Gelukkig kon ik deel van mijn lessen via de Johan Cruyff Academie doen en door de coronacrisis werd er de laatste maanden vooral online les gegeven. Dat was goed te doen.”

Ivo de Vreede

En nu zet hij de stap naar België en gaat hij spelen in de EuroMillions Basketbal League. “Ik krijg daar een appartement van de club. Ik moet nog een half jaar voor mijn studie, maar die zet ik even on hold en stel mijn afstudeerstage – een onderzoeksstage bij een bedrijf – voorlopig uit. In overleg met mijn ouders en andere mensen om mijn heen kies ik nu voor basketball, ik ga er vol in als prof. Werken kan ik altijd nog. Ik pak deze kans met beide handen aan.”

Via zijn Spaanse agent wist hij binnen te komen bij Spirou Charleroi. “Omdat ik sowieso de Academy zou verlaten, was mijn agent op zoek naar een club, maar hij verwachtte dat het als gevolg van de coronacrisis lastig zou kunnen worden. Ik was dan ook opgelucht dat er iets kwam. Ik denk dat veel clubs het financieel moeilijker hebben gekregen en dus meer naar jonge spelers kijken. Daardoor krijgt iemand als ik de kans in België en dat is mooi.”

Ivo is een ‘4’, power forward die ook nog eens ingezet kan worden op center positie. Tegen Basketball.nl vertelt hij wat er nog verbeterd kan worden: ‘mijn schot’. “Dat is nog niet onwijs goed, daar moet ik nog wel aan werken.”

Wij wensen ons oud lid veel succes en plezier in België. Wij zijn ontzettend trots op hem!

Het artikel is in zijn geheel terug te vinden op: basketball.nl