Ga naar hoofdinhoud

Kerstbericht van de voorzitter

Beste leden, ouders van leden en vrijwilligers,


Graag vraag ik jullie aandacht voor de onderstaande zaken.

In memoriam Peter Post

Met groot verdriet hebben wij het bericht ontvangen van het overlijden van Peter Post. Hij was tot voor kort 40 jaar lid van onze basketbalvereniging. Nog lang als recreant, maar ook zeker als vaste toeschouwer bij Mireille, Fenna en Marit. Zijn dochter en kleindochters. Wij wensen iedereen heel veel sterkte met dit verlies. Rust in vrede Peter en we zullen altijd een stoeltje op de tribune voor je vrijhouden. Voor een paar mooie foto’s van Peter graag op deze link klikken.https://www.squirrels.nl/nieuws/in-memoriam-peter-post/

Covid 19

Sinds maandag avond 0.00 uur op 14 december 2020 zijn er strenge maatregelen van kracht om het covid-19 te bestrijden. Dit betekent helaas dat tot binnensport niet meer mogelijk is tot en met 19 januari 2021 en alle binnensportlocaties gesloten zijn door de gemeente. We moeten helaas wachten totdat maatregelen weer ingetrokken worden voordat we weer mogen basketballen.

VOG

Sinds kort vragen wij van onze (hoofd-)trainers ouder dan 16 jaar en een jeugdteam trainend om een VOG aan te vragen. Dat kan gratis via Justis. Alle betreffende trainers hebben hier een verzoek toe gehad. Wij vinden het belangrijk dat wij een veilig sportklimaat bieden aan al onze leden en in het bijzonder voor onze jeugd. Gelukkig hebben wij een fijne vereniging waar in al bijna 50 jaar geen vervelend voorval is geweest tussen trainer en kind/lid, maar we willen toch graag deze extra stap zetten.

Vertrouwenspersoon

Bij een veilig sportklimaat hoor ook een vertrouwenspersoon. We streven er altijd naar om in gesprek te blijven tussen vrijwilligers en leden. Maar het kan voorkomen dat dit niet mogelijk of wenselijk is. Of wellicht is de stap te groot. Om onze leden daarbij te helpen en de drempel tot een goed gesprek te verlagen hebben we Esther van Meurs bereid gevonden deze rol op te pakken voor onze vereniging. Esther is een betrokken ouder van Thijs (MU16) en Milou (VU14). Ze heeft een pedagogische achtergrond en ze is normaal gesproken veel in de sporthal te vinden. Dank aan Esther! Ze is te benaderen via onze website.

https://www.squirrels.nl/over-ons/bestuur/

https://www.squirrels.nl/over-ons/veilig-sportcultuur/

Verder hopen wij gauw weer te kunnen basketballen. Tot dan wens ik jullie namens het hele bestuur veel gezondheid en hele fijne feestdagen. Mogen jullie allemaal elkaar veel nieuwe basketbal outfits geven!

Namens het bestuur, 

Lars Sissing Voorzitter