skip to Main Content
Meiden U18 Kampioen!

Meiden u18 kampioen!

De meiden van BV Squirels hebben op zaterdag 13 april hun kampioenschap gevierd na opnieuw een monsterzege. Dit keer was het team van Almere Pioneers degene die kennis maakte met de kracht van BV Squirrels dat als team speelde zoals basketbal gespeeld moet worden. Sterk en agressief in de verdediging zonder veel fouten te maken en soepel en bekeken spel in de aanval waarbij er zelfs nog meer in had gezeten dan de 96 punten die nu gemaakt zijn. 

Twee jaar geleden is dit team onder leiding van trainer/coach Jan Lieuwma flink aan de slag gegaan met het verbeteren van de eigen vaardigheden en die als team, waarbij het accent kwam te liggen op de verdediging. Dat heeft ertoe geleid dat deze meiden in de eerste fase (2017-18) tweede werden achter BS Leiderdorp. 

De twee jaardelen die volgde werden met een kampioenschap afgesloten waardoor er weer een klasse hoger kon worden gespeeld. Het team promoveerde naar de tweede klasse B en dat is de hoogste klasse in de regio.  De verwachting was dat een middenmoot positie tot de mogelijkheden zou behoren. Ook hier kwam het team BS Leiderdorp weer tegen, maar ditmaal waren zij geen tegenstander meer waar ze van hoefde te vrezen.

Door het wegvallen van spelers dit deel van het seizoen (Salma langdurige knieblessure en Emma buitenlandstage) werd er een beroep gedaan op de meiden die bij het U16 team spelen. Door hen in het team in te passen werd er opnieuw een stevige basis gelegd voor dit huidige kampioenschap waarbij zij ongeslagen deze competitie wisten te winnen! Vooraf had de coach hier alleen maar van kunnen dromen en dat belooft nog het een en ander voor het aankomende jaar. Jammer voor het team was dat twee teams uit de poule niet kwamen opdagen voor hun wedstrijd waardoor het officiële kampioenschap nu in een uitwedstrijd in plaats van een thuiswedstrijd gevierd kon worden.

Dit meidenteam heeft dit seizoen tien wedstrijden gespeeld in de c klasse (winterseizoen) waarbij ze alle wedstrijden hebben gewonnen en een plus van 342 punten hadden!

Het tweede deel van het seizoen speelde zijn tweede klasse B en speelde ook hier tien wedstrijden die ze allemaal wonnen en opnieuw 342 scores in de plus wisten te behalen. Hiermee kunnen en mogen zij zich de terechte kampioen noemen van het seizoen 2018-2019. Dit werd uiteraard gevierd met beker, medailles en een lekker taart.De rek en groei is nog lang niet uit dit team en een zwaardere competitie is nu de volgende stap. Aangevuld van de meiden die vanuit U 16 door gaan groeien zal er volgend jaar gespeeld gaan worden in de meiden U20 competitie, die zwaarder is en meer (door)groeimogelijkheden kent.