Ga naar hoofdinhoud

Sport protocol NBB

Juni 2020

Vorige week is er door de overheid weer een aantal versoepelingen van coronamaatregelen aangekondigd. De belangrijkste voor het basketball zijn;

  • Vanaf 1 juni hoeft de doelgroep 13 t/m 18 jaar geen rekening meer te houden met de 1,5 meter maatregel tijdens het sporten.
  • Vanaf 1 juli mag er ook weer in sporthallen worden gesport onder bepaalde voorwaarden. Uiteraard gaat deze versoepeling pas in werking als de besmettingscijfers gunstig zijn eind van deze maand.

De NBB beraadt zich op dit moment over de competitiestart, die gepland staat voor het weekend van 11 t/m 13 september, en over wanneer de Basketball Cup voorronde gehouden kan worden. We houden de ontwikkelingen de komende paar weken in de gaten en zullen dan een besluit hierover nemen.

Onderzoek beweeggedrag van kinderen in coronatijd

Het Mulier Instituut is een onderzoek gestart naar het beweeggedrag van kinderen in coronatijd. We zijn benieuwd of en hoeveel kinderen weer bewegen. Ouders van leden tot en met 12 jaar mogen deze online vragenlijst invullen. De online vragenlijst: https://onderzoekstool.nl/aa/gymles-en-sporten-basisschoolkinderen