Ga naar hoofdinhoud

Squirrelslogo

Basketbalvereniging Squirrels heeft door de jaren heen drie logo’s gekend.

Het eerste logo van Squirrels is er een die veelvuldig gebruikt werd in het clubblad Tip In. Volgens een van de makers van de Tip-In, Foort Verhoef, is het logo gewoon “gejat” uit de stripreeks Guust. Bedacht en getekend door Belg André Franquin beleefde hoofdfiguur Guust Flater in het stripboek allerlei stompzinnige avonturen. Hij werd omschreven als “held zonder werk” en is volledig onbekwaam als werknemer. Hij is lui, onhandig, gulzig, eigenwijs en doet vooral waar hij zelf zin in heeft.

Foort Verhoef: “Het is maar goed dat de uitgever van alle kopieën die we hebben gebruikt niets heeft meegekregen, dat zou ons nog in problemen hebben gebracht. Later hebben tijdens de jaarlijkse braderie ter promotie van de vereniging zelfs nog honderden stickers laten maken. Toen nog in de rode kleuren waarin we speelden. De stickers werden jaren later nog terugvonden door heel Berkel heen!”

Het tweede logo komt uit de koker van oud-lid Leo de Rooij. Tijdens zijn werkzaamheden bij het Ministerie van Defensie motiveerde hij zijn collega tot het tekenen van de eerste eekhoorn. Jaren later werd het logo door Bas Schuring gedigitaliseerd. Leo maakte daar het volgende verhaal over.

Na tientallen jaren hetzelfde logo te hebben gebruikt werd het tijd voor een update. Om het 50-jarig bestaan luister bij te zetten, maakten de meisjes Liz en Syara met hun ouders maar liefst 16 verschillende versies voor het derde logo van Squirrels. Via een stemronde bij diverse geledingen in de club werd in december 2022 een stoer Squirreltje geboren. Nu in de huidige blauwe en gele kleuren van de club.