skip to Main Content
Verslag Eerste Competitiewedstrijd Heren 1

Verslag eerste competitiewedstrijd Heren 1

Het eerste herenteam van Squirrels heeft afgelopen zaterdag een onnodige nederlaag moeten slikken. In de verlenging kwam men tegen Leiden 98-106 tekort. Het team van coach Bas van den Bighelaar speelt voor het eerst in de historie tweede divisie. Met de twee meter lange Ruben Stolk en schutter Jeroen van Winden overgekomen van het Delftse Punch hoopt men gelijk in de top mee te draaien. De lange mannen van Squirrels kwamen duidelijk spierballen tekort. Ondanks deze handicap werd met een flitsende start de Leidse tegenstander direct overlopen. Center Bart Bijnsdorp kreeg alle ruimte onder het bord en was alleen al in de het eerste kwart goed voor negen punten. Met twee afstandschoten van Jeroen van Winden had Leiden geen weerwoord. Het eerste kwart werd afgesloten met een voorsprong van negen punten, 21-12. 

In het tweede kwart liet Leiden zien waar toe men in staat was. Met diverse driepunters lieten ze Squirrels zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Duidelijk was dat de man to man-verdediging van Squirrels te veel ruimte weggaf. Uiteindelijk bleef de schade voor Squirrels beperkt, de rust werd bereikt met 42-32. 

Gelijk na de thee leek er niets aan de hand voor Squirrels. Van Winden ging gewoon door met scoren (11 punten het derde kwart!) en veteraan Ferdy Luydens strooide met een aantal mooie assists met gemakkelijke scores tot gevolg. Met een zeer ruime voorsprong van 20 punten werd het derde kwart afgesloten, 73-53. 

Het vierde kwart gooide de coach van Leiden het op een andere tactiek. Met een zeer fanatieke man to man-verdediging zette hij zowel de guards van Squirrels onder druk als de verdediging op center Bijnsdorp, laatstgenoemde kwam in het vierde kwart niet meer tot scoren. Met zoveel punten voorsprong bleef Leiden maar voor de driepunter gaan. Ongeloof in de sporthal Oostmeer toen Leiden 5 driepunters achter elkaar raak schoot. In een paar minuten tijd was van de voorsprong van Squirrels niets meer over. Sterker nog, met een paar seconden voor tijd had de tegenstander eigenlijk de buit al binnen, 80-85. Met een driepunter van van Winden en een steal van Kenny van Gaalen had Squirrels nog een kleine kans. Leiden maakte een persoonlijke fout op Luydens. Hij mocht met een paar seconden te spelen met 2 vrijworpen nemen en er wellicht nog een verlenging uit slepen. Beide werden verzilverd. 87-87. 

In de verlening was de koek echter voor Squirrels compleet op. Met te veel individuele acties probeerde men nog snel tot scoren te komen. Leiden bewaarde alle rust en ging zo met een gelukkige overwinning huiswaarts. 

Topscorers Jeroen van Winden 32 punten, Bart Bijnsdorp 25 punten. Ruben Stolk 11 punten, Bram van Kampen 11 punten.