Ga naar hoofdinhoud

Winst voor Heren 1 in Eindhoven

Om 21.30 op een vrijdagavond een wedstrijdje basketballen in Eindhoven… Ach je moet er iets voor over hebben om landelijk te spelen 🙂
Na anderhalf uur rijden(inclusief 15 minuten zoeken naar een parkeerplek) arriveert Heren 1 op het sportcomplex van de universiteit van Eindhoven om het op te nemen tegen Tantalus. De studenten hebben nog niet weten te winnen dit seizoen en staan onderaan de ranglijst.

Al snel blijkt dat het een lastige wedstrijd wordt voor ons. De wedstrijd begint rommelig en onze aanval verloopt chaotisch. De Eindhovenaren spelen fysiek en de scheidsen staan veel toe onder de borden. Dit in combinatie met het kleine veld waarop we spelen zorgt ervoor dat we geen lekkere aanvallen lopen en regelmatig te snelle schoten nemen. En die schoten waren een groot probleem deze avond. Werkelijk waar niks ging erin, de gehele eerste helft hebben we geen afstandsschot raak geschoten. Gelukkig weten we vanuit de post, de pick en roll(met meestal Bart en Bart als eindstation) en de vrije-worp lijn wel nog regelmatig tot scoren te komen. Verdedigend loopt het ook niet helemaal lekker in de eerste helft. Hun guards zijn ons regelmatig te snel af in de 1 tegen 1 en we geven te veel aanvals rebounds weg, maar verder weten ook zei aanvallend niet echt een vuist te maken. Dit zorgt ervoor dat het de gehele eerste helft gelijk op blijft gaan. Dankzij twee lay-ups van Manuel aan het eind van het 2e kwart gaan wij met een kleine voorsprong de rust in, 31-36.

Het begin van het 3e kwart is voor Tantalus. Door middel van een aantal steals die omgezet worden in lay-ups en een 3-punter weten zij de achterstand weg te werken, 44-42. Aanvallend begint het hierna wel iets beter te lopen, Jeroen schiet een tweetal jumpers raak vanaf de elleboog en Joris schiet niet veel later de eerste 3-punter namens Squirrels raak.
De rest van het kwart is het stuivertje wisselen en weet geen van beide teams afstand te nemen, 52-50.

Het 4e kwart komt Squirrels eindelijk echt los. Halverwege het kwart is het Jeroen die met twee 3-punters in korte tijd een gat weet te slaan namens Squirrels, 59-65. Verdedigend spelen wij ook goed in deze fase van de wedstrijd, in de bucket scoren zij nauwelijks en de afstandsschoten gaan mis, tevens pakken wij alle rebounds. Als dan in de laatste 3 minuten Bart S. en Derron een and-1 weten te scoren is de wedstrijd gespeeld, Bram zet met een lay-up de eindstand op het bord, 62-76.

Topscorers: Bart B. en Jeroen met beide 16 punten.

Rond 23.45 stappen we weer in de auto voor een lange rit richting Berkel, gelukkig wel met de overwinning op zak.
Heren 1 heeft nu drie wedstrijden op rij gewonnen en doet nog altijd lekker mee in de Eerste Divisie. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd gepland, Heren 1 speelt dan om 19.30 tegen Virtus in Werkendam.