skip to Main Content

Beste leden, ouders van leden en vrijwilligers,


We gaan bijna weer basketballen! Maandag 30 augustus gaan we weer trainen en ons klaarmaken hopelijk een normaal competitieseizoen. Alle trainers zijn er weer klaar voor. Hopelijk komt iedereen enigszins fit naar de eerste training.

Even een korte terugblik

We hebben een constructieve ALV gehad medio juli. Iedereen heeft hiervan notulen gehad. Dank aan alle leden die hierin hun interesse hebben getoond en hun vragen hebben gedeeld. Een belangrijke om nog even te delen is het shirt-cadeau. Alle leden krijgen binnenkort een shirt van de club. Als bedankje voor de loyaliteit als lid en het vertrouwen om te kunnen blijven basketballen. Dit shirt betalen wij uit verenigingsmiddelen welke wij “over” hebben na een gepaste teruggave van contributie aan betreffende leden (zie eerdere communicatie en de notulen van de ALV). Deze middelen hebben we over doordat we voor alle nieuwe tenues elke keer een sponsor bereid krijgen die te betalen. Gezien wij in de contributie een reservering hebben voor vervanging tenues kunnen we dit cadeau uit die middelen betalen. Per saldo is het dus een cadeau van al onze sponsors over de afgelopen jaren.
De shirts gaan we met de ledenlijst ter hand uitdelen bij de eerste thuiswedstrijden van Heren 1. Zij spelen weer eerste divisie. Afgelopen jaar waren ze voortvarend begonnen. Dit jaar hopen we weer op veel publiek met de nieuwe shirts aan. Laten we alle tegenstanders schrikken van hoe donkerblauw onze tribunes gaan kleuren!

Teamindelingen

Onze trainers hebben in overleg met de TC weer hun best gedaan gepaste teamindelingen te maken. Zoals elk jaar hebben we enkele vragen gehad hierover. De meesten over “of het mogelijk is toch bij hun vriendjes/vriendinnetjes te mogen”. Ons antwoord is consequent dat de hele vereniging bestaat uit vriendjes en vriendinnetjes die wellicht nog niet gevonden zijn. We zien namelijk dat na 1 of 2 weken trainen dit geen issue meer is. Een enkele vraag gaat over of het wel het gepaste niveau is. Die laten we altijd bij de trainers. Zij hebben daar verreweg het meeste zicht op. En heel soms is er een vraag nog een jaartje langer in de vorige leeftijdsgroep te blijven. Die vraag kunnen we nooit honoreren, gezien de NBB daar heel stellig in is. Vaak is dat ook gebaseerd op wat vrees. Rond de U14/U16 leeftijd horen we vaak “die zijn echt heel groot”. Gelukkig wordt iedereen vanzelf groter. En van wat harder moeten werken wordt je snel beter. Wat handig is als je vervolgens ook nog zelf groter wordt.

Trainingstijden

De eerste training is maandag 30 augustus 2021.We trainen tot de meivakantie 2022 volgens dit schema.In de schoolvakanties trainen we niet.

Wedstrijden en taken

Alle wedstrijden worden gecommuniceerd via de NBB ap, waartoe elk lid toegang heeft. Daarin staan ook de taken (tafelen/fluiten) aangegeven. Dus houd de NBB goed in de gaten.

Namens het bestuur wens ik iedereen een fantastisch en sportief seizoen. Tot dan nog een hele fijne vakantie. We zien elkaar allemaal gauw weer in de sporthal.

Lars Sissing Voorzitter BV Squirrels